Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
onderwijs in het buitenland
13 février 2014

woensdag 12 februari 2014

Beste ouders, ook de resultaten van de CiTo-test Woordenschat zijn gekend. Onze kinderen scoren op deze test meestal niet zo goed, wat deels te verklaren is door de beperktere  taalinput. Ik start nu met een intensief programma waarbij de kinderen elke week een 10-tal woorden moeten leren en correct moeten kunnen schrijven. Deze week kwamen enkele namen van personen aan bod. Deze kwamen o.a. voor in de test. Na de krokusvakantie komt een volgend woordpakketje.

De kinderen kregen een leesboekje mee dat ze tijdens de vakantie moeten voorbereiden. Op 26 maart organiseren we een voorleesdag. De kinderen gaan dus een verhaal voorlezen aan de jongere kinderen. Het lezen moet dus getraind worden en vlot verlopen. We testen dit in de klas.

De kinderen  moeten die dag een kussen meebrengen, een geknutseld dingetje om aan het kind te geven waaraan ze voorlezen (dus het moet iets te maken hebben met het verhaal) en eeen voorwerp om  het verhaal in te leiden.

De kinderen kregen de instructies al, maar helpen jullie ze eraan te herinneren, want zonder jullie medewerking en steun lukt het misschien niet.

Groeten en fijne vakantie, Marieleen

Publicité
Publicité
Commentaires
onderwijs in het buitenland
Publicité
Archives
Publicité